Despre primul sezon Narcos (2015) - Kuckr Blog
logo blog

Despre primul sezon Narcos (2015)

Narcos (2015)

Seria mult asteptata Narcos (2015) de la Netflix a fost inspirata de Pablo Escobar si a avut premiera mondiala vinerea trecuta. Am vazut aproape primul sezon Narcos (2015) si astept sa la vad pe toate!

S-au spus atunci, cand s-a anuntat noua productie, ca va fi despre istoria drogurilor columbiene, cu Pablo Escobar (Wagner Moura). Poate ca surpriza a fost atunci cand a fost anuntat protagonistul Wagner Moura, avand succes la public prin "Trupa de Elita".

Narcos, relatat din punctul de vedere al agentului DEA (Departamentul Anti-Drog din America de Nord), Steve Murphy (Boyd Holbrook) in primul episod al seriei este transferat in Columbia, in incercarea politiei din Miami sa investigheze cantitatea tot mai mare de cocaina care intra in tara, de cum decurg lucrurile in tarile din America de Sud. Agentul devine piesa critica in puzzle-ul lui Escobar, in productia si distributia de cocaina.

Seria are un ritm bun si nu exista scene inutile, ceea ce face ca vizionarea mai multor episoade sa fie mai captivanta, fiind usor pentru fanii seriei. De la inceput, regizorul Jose Padilha face uz de o resursa bine-cunoscuta pentru oricine a vizionat filmele din franciza "Trupa de Elita", in care vocea naratorului face ca totul sa fie explicat in mod corespunzator, fiind mereu prezent. Aceasta caracteristica este utila pentru intelegerea dinamicii conexiunilor dintre diferiti mafioti, dar da un pic de emotie.

Primele episoade se refera la un stil numit "realism magic", care este un puternic curent artistic in Columbia, iar acest lucru a fost o analogie mare a lui Padilha in aproape toate primele zece episoade ale acestui sezon prin utilizarea unei resurse care imbina realitatea cu fictiunea, cu utilizarea de imagini de arhiva.

In diferite momente ale atrocitatilor in care Escobar se angajeaza, par a fi prea exagerate, mai ales pentru cei care nu cunosc in detaliu istoria traficantilor de droguri. Pentru asta regizorul a adaugat fotografii, videoclipuri si rapoarte veridice care fac ca seria sa fie chiar mult mai fascinanta. Astfel, documentele istorice dau veridicitatea certificata in contul narativ Narcos, de exemplu, invazia Palatului de Justitie columbian, bombardarea avionului plin cu civili, uciderea politicienilor si a judecatorilor, asemenea si alte acte barbare. Ele ar fi putut fi provenite din ideile creative ale scriitorilor sau a regizorilor, dar toate sunt bazate pe evenimente reale.

Acest fond de mare avertisment se datoresza performantei monumentale a lui Wagner Moura in pielea lui Pablo. Moura arata ca un lider nascut, articulat, calm, mereu grijuliu si atent, chiar si in cele mai dificile situatii, un fapt care este evident atunci cand vorbeste cu sotia sau copiii.

Caracterizarea este evidentiata nu numai de el, ci si de celelalte personaje, intotdeauna cu actori foarte asemanatori cu protagonistii reali, iar intreaga serie este concantrata pe o revenire la anii '70 si '80. Moura foloseste o Toyota Land Cruiser, masina preferata cu care au avut succes traficantii.

Primul sezon al "Narcos" este impartit in 10 episoade, patruzeci si cinci de minute fiecare, si acopera o perioada lunga de viata a lui Escobar, cu toate ca el nu conta la inceput in viata criminalitatii. Accentul este pus pe relatia lui cu traficul de cocaina, fapt exploatat in primul contact cu drogurile, pentru a deveni unul dintre cei mai bogati oameni din lume.

De-a lungul celor zece episoade, evenimentele au loc foarte rapid, nu pentru importanta lor, ci pentru detaliile vietii lui Escobar. Cred ca cateva momente ar fi putut fi mai bine exploatate, chiar cu putina adrenalina in fiecare scena.

Cu o poveste mare este spus bine, echipa este talentata, iar ritmul si veridicitatea faptelor nu mint. "Narcos" naste un clasic modern si, probabil, acesta este motivul pentru care Netflix nu-l va mai da pe streaming pe viitorul.

vizualizări

Share this