A apărut Godzilla de trei metri

shares

Godzilla

În capitala japoneză a apărut monumentul Godzilla și are trei metri. Joi, 22 martie, a avut loc o ceremonie solemnă de dezvelire a unui monument pentru Godzilla - legendarul monstru kaizyu din filmele de groază japoneze.

Monumentul este situat în centrul orașului Tokyo, în piața de lângă Palatul Imperial.

Înălțimea monumentului are 2,5 metri, iar piedestalul are o inscripție ironică: "Omenirea va trebui să coexiste acum cu Godzilla". Această frază este luată din ultimul film "Godzilla: Revival", care a fost lansat în 2016.

În Japonia, filmele Godzilla au devenit o parte importantă a culturii naționale. Filmul "Godzilla: Revival" a fost cel de-al 30-lea din seria de cult (și cea de-a 29-a producție a lui Toho).

Primul film despre monstru a fost lansat în Japonia în 1954, după ce a fost testată o bombă americană cu hidrogen pe Atolul Bikini, în Pacific. Conform scenariului, această explozie a transformat o șopârlă subacvatică pașnică într-un monstru care a ieșit din adâncuri și a început să distrugă totul în calea sa.

Numele eroului din această serie, care în original este pronunțat "Godzira", este alcătuit din două cuvinte - gorila și kudzira, care în japoneză înseamnă "balena".

Related Posts