Acest sistem nu va permite șoferilor să adoarmă la volan

shares

AI Automative

În Statele Unite a fost creat un sistem care nu va permite șoferilor să adoarmă la volan. Sistemul inteligent "scutură" șoferii.

Compania americană Affectiva, implicată în dezvoltarea de tehnologii pentru recunoașterea emoțiilor umane, a introdus un sistem automat pentru determinarea stării șoferilor.

Sistemul determină lipsa de atenție a persoanei pe baza datelor din jurul capului, urmărește ochii, gura și emoțiile de pe față. Sistemul este capabil să dea un semnal care necesită atenție la drum, potrivit site-ului companiei.

Șoferii incapabili sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere.

Factorii care determină atenția asupra drumului pot fi foarte diferiți, inclusiv somnolența, vorbirea la telefon, intoxicarea cu alcool sau droguri.

În centrul algoritmilor Affectiva se află metode profunde de instruire: sistemul lor de recunoaștere emoțională a fost construit pe șase milioane de imagini ale oamenilor.

Pentru a detecta lipsa de atenție a șoferului, au fost adăugați câțiva alți parametri în AI Automative: rotația capului, frecvența clipirii, gura deschisă sau închisă și ochii. Acest lucru va permite sistemului să determine situațiile în care șoferul urmează să adoarmă sau când nu se uită la drum.

Pe baza acestor parametri, rețeaua neuronală evaluează atenția conducătorului auto pe o scară de 100 de puncte. La o rată ridicată, un semnal este trimis să "scuture" șoferul și să-l ajute să-și concentreze atenția.

În timp ce programul este folosit ca prototip, planurile de integrare a acestuia în mașini este încă necunoscut.

Related Posts