Cântăreața americană Miley Cyrus a fost acuzată de plagiat

shares

Miley Cyrus

Daune de 300.000.000 de dolari. Un cântăreț jamaican a dat-o în judecată pe steaua americană Miley Cyrus, acuzând-o că i-a plagiat cântecul. Reclamantul solicită despăgubiri în valoare de 300 de milioane de dolari.


Procesul din Manhattan a fost depus de Michael May, el a compus și a interpretat muzică în stil danshall sub pseudonimul de Flourgon.

Motivul reclamației a fost piesa lui Cyrus, "We Can't Stop", din al patrulea album de studio Bangerz, lansat în 2013.

Potrivit lui May, cântăreața de 25 de ani a folosit în mod ilegal din single-ul său câteva cuvinte și structura muzicală a cântecului "We Run Things", pe care a înregistrat-o în 1988. May consideră că piesa americană este de fapt jumătate din ideile pe care le-a inventat.

După cum se menționează în proces, Cyrus își datorează succesul compozițiilor sale, care a ajuns la numărul doi în topul Billboard, în august 2013, în Statele Unite ale Americii, „un conținut unic, inventiv și original“, lucrările jamaicanului de acum 30 de ani.

De asemenea, a mai spus că, în plus față de despăgubiri în valoare de 300 de milioane de dolari, cere instanței să interzică distribuirea și vânzările ulterioare a clipului "We Can't Stop".

Respondenții lui Cyrus și casa ei de discuri RCA Records, deținută de Sony Corporation, nu au comentat încă situația.

Related Posts