Hackerii au furat datele aplicației MyFitnessPal

shares

Under Armour

Hackerii au furat date a 150 de milioane de utilizatori ai aplicației de fitness MyFitnessPal. În Statele Unite, a avut loc unul dintre cele mai mari furturi ale utilizatorilor aplicației MyFitnessPal. Compania americană de îmbrăcăminte și nutriție Under Armor Inc a anunțat un atac al hackerilor prin care s-au furat datele a 150 de milioane de utilizatori ai aplicației sale, MyFitnessPal.

Aplicația mobilă MyFitnesPal permite monitorizarea aportul de calorii, alcătuirea unei diete personale și dezvoltarea unui set de exerciții sportive.

Compania Under Armour Inc a cumpărat această aplicație în 2015 pentru 475 milioane de dolari. În 2017, pe MyFitnessPal a avut 1,8% din totalul vânzărilor Under Armour de 5 miliarde de dolari.

Mass-media au caracterizat deja această crimă drept una dintre cele cinci mari furturi de date din istorie. Și după vestea cyberattack-ului, acțiunile Under Armor Inc au scăzut cu 4,6% la bursă.

Persoanele neautorizate au avut acces la datele utilizator din februarie 2018, dar Under Armor a descoperit problema abia la 25 martie.

Compania notează că atacatorii au obținut acces la datele de conectare, parolele și adresele de e-mail ale utilizatorilor aplicației MyFitnesPal.

Dar, cel puțin, hackerii nu au reușit să obțină date de identificare, numere de securitate socială și date privind permisele de conducere, deoarece Under Armor nu colectează aceste informații.

De asemenea, atacatorii nu au putut accesa informațiile de plată (inclusiv informații despre cardurile bancare) datorită faptului că aceste informații sunt colectate și procesate separat.

Angajații Armor au asigurat că lucrează cu firme de protecție a datelor și servicii de aplicare a legii. Compania a refuzat să furnizeze detalii despre modul în care hackerii au intrat în rețeaua lor și au furat datele.

Related Posts