Polul nordic al lui Jupiter în infraroșu

shares

Polul nordic al lui Jupiter

NASA a organizat un tur cu infraroșii asupra expansiunii lui Jupiter. Zbor peste polul nordic al lui Jupiter. NASA a lansat animații 3D, care prezintă un sistem de cicloane la polul nord al lui Jupiter, un model gigant de vârtejuri, care seamănă cu un octogon.

Experții au reușit să creeze un videoclip utilizând imagini care au fost preluate de la bordul stației interplanetare "Juno", în timpul celui de-al patrulea zbor deasupra gigantului cu gaze.

Fotografiile au fost făcute cu o cameră specială care funcționează în gama infraroșu - Jovian Infrared Auroral Mapper (JIRAM).

Datorită animației, a fost posibilă explorarea diferitelor straturi ale atmosferei lui Jupiter, cu un ciclon central și opt vartejuri care îl înconjoară.

Utilizând JIRAM, specialiștii au reușit, de asemenea, să determine temperatura stratului de nor. Deci, în clipul publicat, în culoarea roșie sunt pictate zonele reci (până la -83°C), în zonele galben (-13°C).

Camera JIRAM a ajutat să fie penetrați câteva zeci de kilometri în interiorul marginii superioare atmosferice a lui Jupiter și la obținerea imaginilor tridimensionale cu vârtejuri, a căror diametru ajunge la 4.000 de kilometri.

Vortexurile sunt surprinzător de stabile, cel puțin timp de șapte luni de observație, și nu se îmbină, deși se află destul de aproape unul de celălalt.

Stația automată interplanetară "Juno" a fost lansată spre Jupiter în august 2011.

În iulie 2016, nava spațială a intrat pe orbită în jurul gigantului de gaz și a început un program științific, al cărui scop este de a studia atmosfera, structura internă și câmpurile magnetice ale gigantului de gaze.

Related Posts